Over Jump of Joy

Mijn naam is Mariëlle Ros, en ik heb de opleiding tot klassiek homeopaat voor dieren gevolgd aan het VHCN te Lochem (2011-2016)

In April 2024 studeer ik af aan de HAN te Almelo als klassiek homeopaat humaan.

Kijk voor meer info op www.homeopathiedewolden.nl

Waar komt de naam Jump of Joy vandaan?

In 2007 ben ik mijn eigen hondenuitlaatservice begonnen in mijn toenmalige woonplaats Zeewolde. Hiervoor zocht ik een toepasselijke bedrijfs naam. Aangezien ik zelf een hond had genaamd ‘Joy’ en de gedachtegang dat honden een sprong van vreugde kunnen maken als ze weten uitgelaten te worden, leek het mij een leuk idee deze twee samen te voegen.

Van jongs af aan heb ik al een liefde voor dieren gehad en met name voor honden. Thuis hebben wij de nodige dieren gehad zoals katten, konijnen, ratten, en uiteindelijk na 7 jaar met andermans honden te hebben gelopen kwam er uiteindelijk ook een hond een schotseherder genaamd ‘Shadow’.

Als kind hadden wij al een huisarts die tevens ook homeopathie bedreef. Mijn interesse in diergeneeskunde heeft mij altijd al getrokken, daarom waren mijn vooropleidingen daar ook op afgestemd.

Mijn eerste echte ervaring met homeopathie

Mijn echte omslag punt naar homeopathie is gekomen door dat mijn eigen trouwe vriend Xantos in Sept 2009 heel erg ziek werd. Hij kreeg een auto-immuunziekte (dat bleek later) en volgens de dierenarts zou hij de kerst niet halen. Uiteindelijk na vele onderzoeken ben ik terecht gekomen bij een holistisch therapeut die hem na 2 jaar behandelen weer helemaal op de been had gekregen. Hij is uiteindelijk 14 jaar en 3 maanden geworden, heeft op 12 jarige leeftijd nog een nest pups verwekt, en werd nog Nederlands veteraan kampioen.

Vanaf 2005 t/m 2014 heb ik samen met mijn partner een kennel gehad, waarbij wij af en toe een nestje schotseherders fokte. In die periode ben ik mij ook meer gaan verdiepen in de homeopathie en heb er ook vaak gebruik van gemaakt. Homeopathie kan veel goed doen voor, tijdens en na de bevalling. Maar ook pups die een moeilijke start hebben kun je heel goed ondersteunen.

In de afgelopen jaren heb ik al vele dieren zoals honden, katten, paarden en alpaca’s mogen behandelen met mooie resultaten.

Heb jij een dier met gezondheidsklachten? en wil je weten of homeopathie iets voor jouw dier kan betekenen? bel gerust, of maak een afspraak.