Over Jump of Joy

Mariëlle Ros

Mijn naam is Mariëlle Ros, ik ben bijna klaar met mijn opleiding aan het VHCN (Veterinair klassiek Homeopaat voor dieren).

De rede dat ik aan deze opleiding ben begonnen, is omdat een van mijn honden in 2007 erg ziek werd. De klachten die hij had uitte zich in vreselijke jeuk en korsten over zijn hele lichaam.

Na vele onderzoeken bij de dierenarts en een bezoek aan de universiteit in Utrecht kon niemand mij vertellen wat hij mankeerde.

Ik moest hem maar prednison geven was het advies.

Omdat hij al veel medicatie had gehad en daar alleen maar zieker van werd, leek prednison voor mij geen oplossing.

Ik ging opzoek naar alternatieven, en kwam bij iemand terecht die deed in alternatieve geneeswijze, zoals homeopathie, Chinese kruiden, acupunctuur, enz.

Zij kon mij vertellen dat hij een auto-immuun ziekte had, zijn milt, lever, en nieren waren er slecht aan toe.

Na een jaar intensief behandelen is hij er weer helemaal bovenop gekomen, heeft hij op 12 jarige leeftijd nog een gezond nest pups gegeven, en is hij Nederlands veteraan kampioen geworden.

De dierenarts gaf hem hooguit nog 3 maanden in de tijd van zijn ziek zijn, hij was toen 9 jaar, uiteindelijk is hij 14 jaar en 3 maanden oud geworden.

Door deze bijzondere ervaring is mijn interesse in Homeopathie, en alternatieve geneeswijze enorm gegroeid, en wil ik graag andere mensen laten ervaren wat homeopathie voor hun dier kan betekenen.