Consult

Het afnemen van een consult.

Als het om dieren gaat is het heel belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen tijdens een consult. Daarom kies ik er bewust voor om het homeopathische consult bij je thuis, of als het een paard betreft op stal af te komen nemen. Het dier is dan in z’n vertrouwde omgeving wat de minste stress opleverd. Een consult duurt ongeveer 1,5 uur. Ik zal volgens de ziekteclassificatie de anamnese afnemen.

Na het uitwerken van de anamnese zal ik een behandelplan opstellen. Na 14 dagen is er dan telefonisch contact over hoe het gaat. Vaak vindt er dan na 6 a 8 weken een vervolg consult plaats

Vanaf wanneer mag je verbetering verwachten?

Bij acute klachten zie je vaak dat er snel verbetering optreed, soms al binnen een uur. Bij chronische klachten daar in tegen zal dit langer duren. Dat is ook logische omdat er vaak een lange ziektegeschiedenis al aan vooraf is gegaan. Het ligt aan zelfgenezend vermogen ( reactiekracht) van het dier in hoeverre de weg terug naar genezing (herstel) mogelijk is. In sommige gevallen wordt genezing niet bereikt, maar helpt de homeopathische behandeling heel goed om een dier te ondersteunen in het proces van chronische ziek zijn.